Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 210 8540   

Kérdésed van? Írj nekünk! kapcsolat@fightfactory.hu

Blog

Három érv az iható hialuronsav mellett

2022.01.27 14:27
Három érv az iható hialuronsav mellett

Vajon mit érdemes inkább fogyasztani, iható hialuronsavat vagy kollagént? Vagy mindkettőt egyszerre? Ezt a kérdést járjuk most körbe és egyúttal bemutatjuk az iható hialuronsav előnyeit is!

A folyékony hialuronsav az új kollagén? Mi a különbség a hialuronsav és a kollagén között?

Azzal sokan tisztában vannak, hogy a folyékony kollagén kiváló bőrfeszesítő, de az iható hialuronsav még nem olyan széles körben ismert. Pedig mindkettő rendkívül hatékony bőrápoló, azonban más és más okból van szüksége rájuk a bőrnek. Míg a kollagén a bőrfeszesítő hatásáról híres, addig a folyékony hialuronsav inkább a hidratáló hatása miatt létszükség a bőrnek, amire bőrtípustól függetlenül mindenkinek szüksége van:

  • A hialuronsav elképesztő mértékben fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, így rendkívül jó hidratáló.
  • A hialuronsav erősíti a bőr természetes védőrétegét.
  • A hialuronsav felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel szemben, így mindezek mellett kiváló anti-aging hatóanyag.

Egészen más fronton remekel tehát a hialuronsav, mint a kollagén, úgyhogy nem kell közöttük végérvényesen választanod, csak gondold végig, hogy aktuálisan éppen melyikre van nagyobb szüksége a bőrödnek. Persze lehet egyszerre akár mindekettőt is fogyasztani, illetve léteznek olyan italok is, amelyben mindkettő megtalálható, bár álatlában ilyenkor az egyik kevesebb mennyiségben van benne.

Kinek mennyi hialuronsavat ajánlott fogyasztani? 

Tudtad, hogy még a zsíros bőr is nagyon sokszor dehidratált? A dehidratált bőr ugyanis korántsem a bőr típusára utal, hanem a bőr aktuális állapotát jelzi. Onnan tudod egyébként észrevenni, hogy dehidratált a bőröd, hogy apró szárazságráncok tarkítják és kevésbé rugalmas. De semmi ok az aggodalomra, ezek nem azok az igazi, mélyen húzódó ráncok, ha ugyanis kellően hidratált a bőr, eltűnnek róla!

Fogyassz minden nap elegendő folyadékot és tarts egy folyékony hialuronsav kúrát, így nagyon hatékonyan belülről is hidratálhatod a bőrt. A Swedish Nutra iható hialuronsav kúrához mi legalább két üveg hialuronsav ital elfogyasztását javasoljuk, ennek a napi adagja ugyanis 100 mg hialuronsavat tartalmaz. Mivel 25 éves kor felett a kollagén mellett a hialuronsav mennyisége is csökken a szervezetünkben, körülbelül ez az a mennyiség, amit egy kúra során napi szinten érdemes elfogyasztani. A kúra aztán tetszés szerint ismételhető, illetve ha úgy veszed észre, hogy jól esik a bőrödnek, akár folyamatosan is lehet fogyasztani hialuronsav italt.

A hialuronsav kívül és belül is  sokat tesz a bőrüdért

Szájon át fogyasztva a hialuronsav könnyeben hasznosul a szervezetben, mint bőrön át, ettől függetlenül azonban mindenképpen érdemes beiktatni hialuronsavas bőrápolókat is a napi bőrápolási rutinba, reggel és este is. Akár szérum formájában, akár a krémedben kerül az arcodra, azonnal érezhető a hialuronsav „feltöltő” hatása, látványosan kisimítja a bőrt és halványítja az apróbb ráncokat.

Fogyaszthatsz akár csak iható hialuronsavat, de ha a komplex megoldások híve vagy, akkor válaszd a Swedish Nutra halkollagén italát, ebben ugyanis sok egyéb bőrszépítő hatóanyag mellett a kollagén és a hialuronsav is megtalálható. Igaz, ennek a napi adagjában kevesebb hialuronsav van, így ha kifejezetten a bőröd nedvességmegtartó képességének a növelése a célod, akkor fogyaszd felváltva a két italt vagy iktass be egy-egy hialuronsav kúrát a kollagén kúrák közé.