Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 210 8540   

Kérdésed van? Írj nekünk! kapcsolat@fightfactory.hu

Blog

Miért van szüksége a gyerekeknek is védőfelszerelésre a kick-boxhoz?

2022.03.09 00:16
Miért van szüksége a gyerekeknek is védőfelszerelésre a kick-boxhoz?

Amikor a gyerekünk elkezd egy sportot, általában nagyon elszántnak tűnik, de aztán sokszor előfordul, hogy pár edzés után úgy dönt, még sincs kedve hozzá. Sok szülő ezért inkább óvatos az elején és vár az edzésfelszerelés beszerzésével, ami számos sport esetében nem jelent gondot, hiszen nincs akkora jelentősége, hogy pontosan milyen az a nadrág vagy cipő, a védőfelszerelések esetében azonban már más a helyzet.

Ne halogasd a védőfelszerelés beszerzését!

A védőfelszerelések esetében ugyanis nem mondhatjuk azt, hogy nem vesszük meg, mert úgyis kinövi vagy mi van, ha félév múlva abbahagyja az egészet és új sportba kezd, hiszen itt tényleg a gyerekek biztonságáról van szó. Nem is kell mondani, hogy milyen komoly fej- vagy akár fülsérüléseket szerezhetnek a gyerekek is egy-egy nagyobb ütéstől vagy rúgástól, még akkor is, ha az első edzések nyilván nem a nagy küzdelmekről szólnak, érdemes azonban kezdettől hozzászoktatni a gyerekeket a védőfelszerelés viseléséhez, ha kick-boxról van szó.

Hiszen arról még nem is beszéltünk, hogy ha beszereztük a védőfelszerelést a gyerekünknek, akkor azt bizony hordani is kell. Sokszor persze ilyenkor éppen csak nem abban akarnak még aludni is a gyerekek, amikor megkapják, hiszen óriási öröm nekik, hogy a profi sportolókhoz hasonló a felszerelésük, idővel azonban gyakran előfordul, hogy kényelmetlennek találják edzés közben a védőfelszerelést. Mit lehet vajon ez ellen tenni?

Beszéld át a gyerekeddel, hogy miért van szükség védőfelszerelésre a kick-boxhoz!

Először is mielőtt elkezd a gyerekünk kick-boxolni, érdemes beszélgetni vele, hogy ehhez milyen védőfelszerelésre van szükség és miért. A védőfelszerelés, különösen a fejvédő esetében pedig rendkívül fontos, hogy megfelelő legyen a gyerekre a mérete, ami a biztonság szempontjából persze alap, de az is nagyon fontos, hogy tényleg kényelmesnek találja, mert akkor nagyobb eséllyel fogja majd mindig viselni. Ugyanez igaz persze a kesztyűre, a lábfej- és a lábszárvédőre is, ezért érdemes jól utánajárnod, hogy jó minőségű és jól szellőző védőfelszerelést válassz, amit tisztán is tudsz tartani.


Mire kell figyelni, amikor védőfelszerelést választasz a gyerekednek?

Érdemes olyan felszerelést választani, ami megfelel a hivatalos WAKO követelményeknek is, azaz versenyeken is lehessen viselni. Ha ugyanis egy idő után elkezd esetleg versenyezni a gyereked, de nem a WAKO által elfogadott a felszerelése, kénytelen leszel újabb felszerelésre beruházni, ami bizony nem kis kiadással jár.

Ha bizonytalan vagy, esetleg nem szeretnél rögtön egyből nagyobb összeget kiadni a felszerelésre, érdemes megnézni Masters márka védőfelszereléseit, ezek ugyanis maximálisan megfelelnek a WAKO által előírt követelményeknek, az áruk azonban kedvezőbb.


Laikusként eleinte talán nem sok különbséget látsz a védőfelszerelések között, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy egy fejvédő például milyen anyagból készült, milyen a párnázottsága, hogyan és mennyire nyeli el az ütéseket, mekkora a súlya, na és persze a legfontosabb, hogy tökéletesen illeszkedjen a viselője fejére és ne zavarja edzés vagy verseny közben.

Ugyanez természetesen elmondható a lábvédő felszerelésekről és a kesztyűkről is, szóval sose az ár, hanem a minőség vezérelje a döntésedet.